Tuesday, September 23, 2008

ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΟΥΡΕΣ ΑΚΟΜΑ

Έπρεπε να βγάλω βιβλιάριο υγείας από τον οργανισμό υγείας της Αμερικής κάτι σαν το Ι.Κ.Α. στην Ελλάδα και παίρνω τηλέφωνο να ρωτήσω τι διαδικασία χρειάζεται από χαρτιά κ.τ.λ.Και μου λένε οι άνθρωποι πως θα στείλουν έναν συνεργάτη τους στο σπίτι μου με τα απαραίτητα έγγραφα και αφού τα συμπληρώσουμε θα τα πάρει και θα τα καταθέσει κιόλας για λογαριασμό μου χωρίς καμία χρέωση παρακαλώ!!
Α πα, πα, πα,τι πράγματα είναι αυτά!!Είναι απορίας άξιο πως οι ελαφρόμυαλοι Αμερικανοί έχουν δημιουργήσει ένα τόσο οργανωμένο κράτος.Ένα κράτος που να νοιάζεται για τον πολίτη του χωρίς να τον ταλαιπωρεί.Ένα κράτος που δεν έχει στην ουσία ανεργία,και που ο τιμάριθμος του είναι πιο σταθερός και από το άγαλμα της ελευθερίας.

Τώρα θα μου πείτε ποιος είμαι εγώ που τους είπα ελαφρόμυαλους; "ΕΓΩ", είμαι απόγονος του Σωκράτη, του μεγάλου Αλεξάνδρου,είμαι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων του πολιτισμού της δημοκρατίας μπλα,μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα!!!!!Ρε παιδιά μήπως αυτά μας έχουν φάει και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι; Μήπως αντί να κοιτάμε το παρόν(που είμαστε ουραγοί σε όλα)ζούμε με το παρελθόν; Δηλαδή και τι έγινε αν είμαι και ''καλά'' απόγονος του Σωκράτη σε μια χώρα που πάει προς τα πίσω; Που ένας καλός μισθός είναι τα 1000 ευρώ το μήνα, αν είναι δυνατόν!!!! Λέτε οι πολίτες των άλλων προηγμένων χωρών να λεν από μέσα τους "αχ ας ήμουν απόγονος των αρχαίων Ελλήνων και ας έπαιρνα αντί για 3000 ευρώ που παίρνω το μήνα 800!!!!Δεν το νομίζω!

Κάτι πρέπει να αλλάξει επιτέλους.Πρέπει να σταματήσουν τα παραμύθια με την "κακιά"Τουρκία,με τα απίθανα Σκόπια(που πέφτουν στην ίδια παγίδα),με τους αλήτες τους Αλβανούς!Πρέπει να γίνουμε ρεαλιστές να ζούμε το παρόν ,να σχεδιάζουμε το μέλλον και πρέπει τέλος να μην ξαναβγάλουμε πρωθυπουργό χάριν συνωνυμίας αλλά και βουλευτές γονικής παροχής π.χ. Παπανδρέου,Μπακογιάννη,Κυριάκος,Μιλτιάδης,κόρη Κεφαλογιάννη,Νάσο Αλευρά κ.α. Σίγουρα υπάρχει τρόπος να πάμε καλύτερα σα χώρα να μπορέσουμε και εμείς να απολαύσουμε ένα κράτος με δυνατή οικονομία, με πολλές παροχές,με υψηλούς μισθούς,με κοινωνικό πρόσωπο.Στο κάτω κάτω αφού τα κατάφεραν οι Αμερικανοί εμείς δεν θα τα καταφέρουμε;

Monday, September 15, 2008

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Το διάβασα πρόσφατα σ' ένα βιβλίο του Βόνεγκατ και μου άρεσε:

''Να έχω το θάρρος να αλλάξω τα πράγματα που μπορώ
να έχω την ηρεμία να δέχομαι τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω
και τέλος τη σοφία για να καταλαβαίνω πάντοτε την διαφορά''

Και έτσι πάει...

Wednesday, September 10, 2008

MONI VATOPEDIOU L.T.D.

Δεν μας έφτανε η καθημερινή μας οικονομική μιζέρια η οποία οφείλεται αποκλειστικά σ' όλους αυτούς τους άθλιους πολιτικούς (πετυχημένους όμως επιχειρηματίες)που μας κυβερνούν εδώ και πολλές δεκαετίες.Δεν μας έφτανε να βλέπουμε τον αφρατούλη-εισοδηματία-επιχειρηματία,υπουργό ναυτιλίας να κλαψουρίζει ότι δεν έκανε καμιά παρανομία μετέχοντας σε διάφορες εταιρίες που ο μόνος σκοπός της ύπαρξης τους ήταν η φοροδιαφυγή(με νόμιμο τρόπο βέβαια,λες και τον κατηγόρησε κανείς για παράνομες πράξεις).
Για λαιμαργία κατηγορείσαι κύριε υπουργέ για λαιμαργία και ασυδωσία.Υποτίθεται ότι μπήκες στο δημόσιο βίο για να προσφέρεις στην κοινωνία και την χώρα δίνοντας και το καλό παράδειγμα μεταξύ των άλλων.
Τέλος πάντων τουλάχιστον αυτός είπε εγώ θα ασχοληθώ με τα εγκώσμια.Έλα όμως τώρα που μας προέκυψαν οι άλλοι!!Οι της μονής βατοπεδίου Α.Ε.!!Που άφησαν τα εγκώσμια υποτίθεται για χάρη του πνεύματος!!Οι πνευματικοί πατέρες ντε,που έδωσαν όρκο να μονάσουν πάνω στα βουνά με μοναδικό σκοπό να έρθουν πιο κοντά με τον δημιουργό! Αυτοί που κάποτε έπιναν νερό από το ποτάμι,και έτρωγαν μόνο ότι καλλιεργούσαν!!Αυτοί που κατάντησαν πλέον δούλοι του χρήματος και διψούν για πλούτο και χλιδή!!Αυτοί που είναι πλέον οι μεγαλύτεροι κτηματομεσίτες της χώρας με αμφιλεγόμενα χαρτιά ιδοκτησίας κατά τ' άλλα!!Αυτοί που αντί να λειτουργούν στις μονές τους αναλώνονται σε επαγγελματικά μίτιγκ!!
Αυτό δεν μπορώ να το αντέξω.Δηλαδή για να το καταλάβω μας κλέβουν οι διάφοροι πολιτικοί παράγοντες, μας κλέβουν και οι μοναχοί τώρα!!Λοιπόν προτείνω(χωρίς φυσικά να υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι,δεν τρέφω τέτοιου είδους αυταπάτες,πιο πολύ για να ξεθυμάνω τα λέω)όλες οι μοναστηριακές περιουσίες να δοθούν με βάση τις ανάγκες πάντα, στις τοπικές κοινωνίες για εκμετάλευση πχ. η γη σε αγρότες,τα κτίρια σε δήμους,κοινότητες με σκοπό είτε να στεγαστούν υπηρεσίες είτε να γίνουν ξενώνες για φτωχούς,ορφανοτροφεία,σχολεία,γηροκομεία κ.τ.λ.Τυχόν εισπράξεις από ήδη μισθωμένα ακίνητα να δίνονται σαν μηνιαίο βοήθημα σε πολύτεκνες οικογένειες ή όπου χρειάζεται τέλος πάντων και τελειώσαμε!!Οι μοναχοί,τα μοναστήρια,η εκκλησία μόνο έτσι πιστεύω θα ξαναβρούν το δρόμο τους προς τον θεό και εμείς θα έχουμε λιγότερους κλέφτες ή παρτάκηδες αν προτιμάτε πάνω απ' το κεφάλι μας!!

Friday, September 5, 2008

ΠΡΙΝ Ο ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ


Το τραγουδάκι είναι στην Αγγλική γλώσσα.Kuwait 1978