Tuesday, March 17, 2009

Ο Πάπας φορούσε prada



Αναρωτιέμαι γιατί άραγε αποφάσισε να λερώσει τα πανάκριβα μοκασίνια του ή αλλιώς ''τα άγια prada του'' στη φτωχή και γεμάτη σκόνη μαύρη ήπειρο!!
Αυτός δε πρέπει να βλέπει άσχημες εικόνες, ούτε να ακούει παιδικά κλάμματα. Αυτός πρέπει να βλέπει μόνο τα καλά μόνο τα ευχάριστα.
Δεν πρέπει να μάθει ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα και δίψα, ακόμη ίσως και πίσω από το πεντάστερο ξενοδοχείο που μένει αυτή τη στιγμή, ούτε για τις τυχόν σφαγές των ηγετών των χωρών που τον φιλοξενούν.
Αυτός πρέπει να είναι πάντα, ανήξερος για τα άσχημα, χορτάτος από φαί, φρεσκολουσμένος, αρωματισμένος, το μανικιούρ και το πετικιούρ απαραίτητο και φυσικά ντυμένος και στολισμένος με τα ακριβότερα!! Και πως να γίνει αλλιώς όταν μιλάμε για τον μοναδικό εν ζωή δισεκατομμυριούχο άγιο-θρησκευτικό-πολιτικό, ηγέτη του πλανήτη μας τον Πάπα (μεγάλη η χάρη του).
Και τι πάει να κάνει στην Αφρική; Πάντως για καλό δεν πάει. Θα πει καμιά μπαρούφα όπως αυτή που είπε λίγο πριν φύγει για εκεί, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αν συμφωνεί με την ενημέρωση και τη δωρεάν διακίνηση των προφυλακτικών, ως μία από τις λύσεις στο πρόβλημα της εξάπλωσης του AIDS και αυτός είπε: «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το πρόβλημα του AIDS με τη διανομή προφυλακτικών. Αντίθετα, η χρήση τους επιδεινώνει το πρόβλημα». Οκ μεγάλε ότι πεις.
Ο πιο πιθανός λοιπόν, λόγος που πήγε στην Αφρική είναι ότι θέλει να πουλήσει αγιοσύνη στους πιστούς του δυτικού κόσμου, μέσα από τις κάμερες. Θέλει με λίγα λόγια να ζεστάνει τους πελάτες του!! Θέλει να τους κάνει να αισθανθούν καλοί άνθρωποι, καλοί χριστιανοί!! Θα εξαγγείλει και κανά ίδρυμα για τα μάτια του κόσμου (το οποίο θα δέχεται μόνο χριστιανούς άρα θα κάνει και καινούργιους πελάτες) και πάει λέγοντας! Αλληλούια!!!!
Πότε επιτέλους θα σταματήσουν να προκαλούν τη νοημοσύνη μας όλοι αυτοί οι ηγέτες θρησκευτικοί ή μη;
Πότε, θα δείξουν λίγο σεβασμό στην ανθρώπινη δυστυχία;

Και παρακαλώ να βγάζετε τα κασμίρια σας και τα χρυσαφικά σας, όταν πηγαίνετε να επισκεφθείτε τα αποτελέσματα των πράξεων σας, τους μελλοθάνατους...

Kαι έτσι πάει...


''Οι πολιτικές πεποιθήσεις εξασθενίζουν την ηθική,
οι θρησκευτικές πεποιθήσεις εξασθενίζουν τη σκέψη''
Tom Robbins

5 comments:

Anonymous said...

Μη δεις θρησκευτικό ηγέτη..εξαγριώνεσαι βρε παιδί μου.
Και αυτοί τη δουλειά τους κάνουν.

Poppy said...

δε μας είπε ποιες στατιστικές ιατρικές ή δημογραφικές τον οδηγούν σε τέτοια συμπεράσματα.
είτε κατά λάθος ή κατευθυνόμενα τέτοια συμπεράσματα είναι επικίνδυνα εως εγκληματικά θα έλεγα όταν απευθύνονται σε φτωχούς και αμόρφωτους ανθρώπους......
πότε θα συμφιλιώθει επιτέλους η θρησκεία με την επιστήμη;
το ωραίο είναι οτι για τους εαυτούς χρησιμοποιούν την επιστήμη....για τους άλλους πρέπει να την ελέγχουν...

Διδάσκαλος said...

πως να μην εξαγριώνομαι με όλους αυτούς τους εμπόρους ελπίδας,τους πάμπλουτους υποκριτές,που υποτίθεται ότι το δόγμα που πιστεύουν λέει'' αν έχεις δύο χιτώνες να δίνεις τον ένα στο συνάνθρωπο σου που δεν έχει''...

και αυτοί ούτε το προφυλακτικό δε δίνουν...

Διδάσκαλος said...

πόσο δίκιο έχεις!!!
Αν είναι για τον εαυτούλη τους και το προφυλακτικό βάζουν και την επιστήμη έχουν στα όπα όπα!!Δεν πάει να τους ζητάει ο Μεγάλος πάνω στον παράδεισο...δεν πάει να τους στέλνει αρρώστιες βαριές αυτοί τίποτε, πάνε στα καλύτερα νοσοκομεία με τους καλύτερους γιατρούς και αν δεν φτάσουν τα 90 με 100 δεν ανεβαίνουν πάνω στο αφεντικό...κατά τ' άλλα λένε μετά σε ''αμόρφωτους'',''ανυποψίαστους'' ανθρώπους ότι το προφυλακτικό δεν χρειάζεται......

ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Διαφωνούσε στην ποιότητα των προφυλακτικών;;; Καλά του επιτέθηκε η Κάρλα το χρυσούλι του Σαρκοζί......