Thursday, December 11, 2008

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πόσο ακόμη είμαστε ικανοί να χαιρόμαστε το αγαθό της δημοκρατίας στη χώρα μας; Αν γυρίσουμε πίσω και δούμε το παρελθόν μας ως χώρα από το 1828 και μετά, μάλλον όχι για πολύ ακόμα. Έχουμε ήδη σπάσει το ρεκόρ μας ως ''Προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία'' και σιγά,σιγά έχουμε αρχίσει να τη βαριόμαστε! Είμαστε έτοιμοι για νέες μεγάλες περιπέτειες!!
Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το χάος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες στη πατρίδα μας. Καταλαβαίνω βέβαια ότι εκτός από τη δολοφονία του μικρού παιδιού που ήταν η αφορμή να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής ήταν και μια ευκαιρία να πούμε στον ''Απίθανο'' αυτόν Πρωθυπουργό και στην απαράδεκτη κυβέρνησή του ότι έχουμε φτάσει στα όρια μας.
Δεν υπάρχουν δουλειές,δεν υπάρχει αξιοκρατία,δεν υπάρχει μέλλον ειδικά για τα νέα παιδιά,δεν λειτουργεί τίποτε μα τίποτε.Όμως είναι αυτός ο ''σωστός'' τρόπος που θα μας δώσει τη λύση; Να καίω και να καταστρέφω το μαγαζί ή το αμάξι του γείτονά μου ο οποίος βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με μένα είναι λύση;
Να βάζω φωτιές σε δρόμους και κτίρια με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καούν ζωντανοί, αθώοι συνάνθρωποι μου, που είναι στην ίδια κατάσταση με μένα,είναι λύση; Να σπάζω και να ρημάζω τόσες μέρες συνέχεια είναι λύση;
Αυτά δεν τα κάναμε ούτε στη χούντα των συνταγματαρχών ρε γαμώτο. Ας ηρεμήσουμε λιγάκι λοιπόν.Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα της κοινωνίας μας και με ειρηνικό τρόπο μάλιστα που τις περισσότερες φορές έχουν και καλύτερα αποτελέσματα.Η καλύτερη λύση όμως κατά τη γνώμη μου, που θα δώσει τέλος μια για πάντα στα μεγαλύτερα προβλήματα μας είναι οι εκλογές.
Όταν λοιπόν γίνουν εκλογές (και έχουμε δημοκρατία ακόμη γιατί στις μέρες μας πλέον τίποτε δεν είναι σίγουρο),ας σκεφτούμε λίγο παραπάνω ποιον θα ψηφίσουμε.Φτάνει πια με τους άχρηστους μπεμπε-αναθρεμμένους,αδούλεφτους κληρονόμους της εξουσίας που καμία επαφή δεν έχουν και δεν είχαν με την κοινωνία μας.Φτάνει με τις γονικές παροχές των βουλευτικών εδράνων από πάππου προς πάππου. Είναι καιρός να δώσουμε ευκαιρίες σε άλλους συμπολίτες μας και ας μην έχουν όνομα βαρύ σαν ιστορία...μπορεί όμως να γράψουν ιστορία!!


Και έτσι πάει...

2 comments:

poppy said...

ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

ΑΞΙΟΣ!!!ΑΞΙΟΣ!!!