Thursday, December 25, 2008

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Όπως ξέρουμε και όπως φαίνεται και από το βιντεάκι άλλωστε εμείς οι ''μεγάλοι'' τα' χουμε κάνει ''σαλάτα'' για να μη πω καμιά χειρότερη λέξη. Και όταν οι ''μεγάλοι'' τα κάνουμε ''σαλάτα'' το βαρύτερο τίμημα ποιος το πληρώνει;
Τα παιδιά μας.
Έπαψα εδώ και πολλά χρόνια να πιστεύω σε θαύματα και αγίους που θα λύσουν διά μαγείας τα προβλήματα στις γειτονιές του ''κόσμου'' που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε...

Εξακολουθώ να πιστεύω ακόμη στους ανθρώπους. Νομίζω πως μπορούμε μαζί τον ''κόσμο'' να τον κάνουμε καλύτερο και να μη κλείνουμε τα μάτια μας στη δυστυχία και την αδικία.
Ας προσπαθήσουμε απλά να γίνουμε πιο καλοί άνθρωποι..

'Ο στόχος μου στη ζωή είναι να γίνω τόσο καλός άνθρωπος, όσο νομίζει ο σκύλος μου ότι είμαι'


Και έτσι πάει...

Sunday, December 21, 2008

Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ


Ρε γαμώτο, όσο δεν θέλω να ασχολούμαι με τα πολιτικά και ιδιαίτερα αυτό το καιρό που βασιλεύει η ανοησία και η μετριότητα στη πολιτική σκηνή δεν με αφήνουν ν' αγιάσω!! Είναι γεγονός, έχουμε την πιο ''χαζοχαρούμενη'' κυβέρνηση όλων των εποχών,τέλος!! Είδα τις προάλλες στην τηλεόραση αυτό το σποτάκι του υπουργείου οικονομικών, που λέει ότι δεν έχουμε ως πολίτες φορολογική συνείδηση και μπλα, μπλα, μπλα,
και από τη μια μεριά έσκασα στα γέλια από την άλλη όμως τρόμαξα κι όλας, με φόβισε το μέγεθος της βλακείας τους και το πόσο πολύ έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.
Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι...Θα ήθελα απλά να θυμίσω σε όλους ότι πριν 2-3 μήνες αποκαλύφθηκε ότι εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης(το ομορφόπαιδο της φωτογραφίας) με περίπου 60 ακίνητα και αρκετά ακόμη περιουσιακά στοιχεία για να αποφύγει τη φορολογία του κράτους τα διακινούσε και τα εκμεταλλευόταν μέσα από off shore εταιρίες που είχε δημιουργήσει. Φαντάζομαι δεν είναι και ο μόνος στη βουλή που έκανε κάτι τέτοιο!! Παρόλα αυτά η κυβέρνηση του τον κάλυψε και μας είπε κι όλας ότι έκανε κάτι νόμιμο άρα και ηθικό. Πολύ ωραία λοιπόν ας τα ''δηλώνουμε'' εμείς και ας τα κρύβετε εσείς!! Βρε ουστ από δώ χάμω!!! Κύριοι, το ''ψάρι βρωμάει από το κεφάλι''και το κεφάλι δυστυχώς είστε εσείς .Και εσείς πλέον στη συνείδηση μας είστε αναξιόπιστοι, είστε ''λαμόγια'' και έτσι θα παραμείνετε. Γιατί όπως λέει και ο ποιητής:

''Το λαμόγιο, ο δολοφόνος, ο πούστης, και ο πουτάνας γιος δεν έχουν το προνόμιο του πρώην''.


Και έτσι πάει...

Thursday, December 18, 2008

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Ρε πως περνάει ο καιρός και φτάσαμε πάλι μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα!!
Τα φετινά Χριστούγεννα είπα (μετά από πολύ σκέψη βέβαια) να κάνω και εγώ μια καλή πράξη, πράγμα σπάνιο για μένα όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζετε.Ίσως να με άγγιξε το περίφημο πνεύμα των Χριστουγέννων! Αποφάσισα λοιπόν να γράψω ένα εγχειρίδιο για τον απανταχού καλό χριστιανό,ειδικά γι' αυτές τις άγιες μέρες. Γιατί όπως και να το κάνουμε αν θες να είσαι σωστός χριστιανός οι υποχρεώσεις που έχεις αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο είναι πάρα πολλές και χωρίς τη βοήθεια ενός ειδικού εγχειριδίου όλο και κάτι θα σου ξεφύγει και δεν θέλω να' χεις προβλήματα με τον ''μεγάλο'' καταλαβαίνεις...Ας ξεκινήσω λοιπόν με τα θέματα που αφορούν όλους τους πιστούς ανεξαιρέτως.
Για να είσαι καλός χριστιανός θα πρέπει να φαίνεσαι και καλός χριστιανός και αυτό σημαίνει ότι όταν θα βγαίνεις έξω από το σπίτι σου είτε για βόλτα ,είτε για δουλειά ,ψώνια κ.τ.λ. θα πρέπει κάθε φορά που θα συναντάς εκκλησία, παρεκκλήσι,ακόμη,ακόμη και μνήμα τροχαίου σε μια άκρη του δρόμου να σταματάς επιτόπου και να κάνεις το σταυρό σου έντονα και ζωηρά(να σε προσέξουν όλοι γύρω σου)περίπου 9 με 10 φορές. Ήδη με αυτή τη κίνηση έχεις αρχίσει να κερδίζεις τις εντυπώσεις.
Αν τώρα κατά τη διάρκεια που είσαι ακόμη έξω σου έρθει να φτερνιστείς ή να χασμουρηθείς ή απλά σκοντάψεις ρε άνθρωπε σε μια κακοτεχνία του δρόμου τότε κάνεις το σταυρό σου ξανά καμιά δεκαριά φορές όχι όμως με την ίδια ένταση όπως στην προηγούμενη περίπτωση γιατί αυτές οι καταστάσεις είναι χαμηλότερης θρησκευτικής κλίμακας. Έτσι και μόνο έτσι φίλε πιστέ κερδίζεις το σεβασμό και την εκτίμηση των υπολοίπων!!
Ένα άλλο θέμα τούτες τις άγιες μέρες που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι οι ζητιάνοι,που κατακλύζουν κάθε γωνιά του δρόμου και ζητούν από σένα ελεημοσύνη, κάθε 10 μέτρα περίπου! Σε αυτή τη περίπτωση αν δεν μπορείς να αποφύγεις τον ζητιάνο χωρίς να γίνεις αντιληπτός από τους υπόλοιπους χριστιανούς, το μόνο που σου μένει είναι να κάνεις μια ωραία προσποίηση με βαθύ σκύψιμο έτσι ώστε να φανεί ότι κάτι άφησες στον ζητιάνο. Αν έφτασες μέχρι εδώ μπράβο σου!! Έχεις περάσει τη γενική κατηγορία.
Από το σημείο αυτό και πέρα το εγχειρίδιο χωρίζεται σε δυο ενότητες. Η πρώτη αφορά εργοδότες,πλούσιους,πολιτικούς χριστιανούς και η δεύτερη τους υπαλλήλους-φουκαράδες, τους φτωχούς χριστιανούς.
Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία είσαι ο ευλογημένος είσαι ο εκλεκτός. Ο Jesous σ' αγαπάει παραπάνω και αυτός είναι ο λόγος που ευημερείς. Πρέπει όμως να προσέχεις τους υπαλλήλους σου να μη λουφάρουν αυτές τις μέρες γιατί ενώ εσύ τους δίνεις και δώρο Χριστουγέννων αυτοί όχι μόνο δεν δίνουν και σένα ένα δωράκι αλλά ούτε καν δουλεύουν λίγο παραπάνω έστω από φιλότιμο για τα λεφτά που πήραν. Παρόλα αυτά εσύ πρέπει να δείξεις πυγμή να συνεχίσεις να τους βγάζεις το λάδι και ειδικά αυτές τις μέρες να τους κρατάς στην δουλειά μέχρι αργά. Α,και πάντα να' χεις μια ντουζίνα εικόνες αγίων πάνω από τι κεφάλι σου στο γραφείο σου για να μην ξεχνούν ποιος είναι ο ευλογημένος!!
Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία μπορείς και εσύ να θεωρείς τον εαυτό σου εκλεκτό του Θεού(ο μεγάλος θέλει με όλους να τα' χει καλά,δεν του αρέσουν οι φασαρίες)απλά όχι σε αυτή τη ζωή, αλλά σε κάποια άλλη μάλλον, αφού τα κακαρώσεις κι ύστερα. Μέχρι τότε πρέπει να δείχνεις υπομονή,να είσαι υπάκουος και εργατικός. Δεν χρειάζεται να έχεις γνώμη και άποψη, πρέπει να μάθεις να δέχεσαι και να υπακούς σε αυτά που λέει η πρώτη κατηγορία. Να έχεις πάντα αναμμένο το καντήλι στο εικονοστάσι του σπιτιού σου και κάθε βράδι να παρακαλάς γονατιστός, να' χεις την υγεία σου και τη δουλειά σου και την επόμενη ημέρα, αλλιώς ''κλάφτα Χαράλαμπε''. Α,αν δεν έχεις να βάλεις και ένα σταυρό μεγάλου μεγέθους κρεμασμένο στο αυτοκίνητο σου,για το κακό το μάτι!! Τέλος δεν θέλω να μου ανησυχείς και να μου στεναχωριέσαι αφού όπως έγραψα και προηγουμένως τα βάσανα σου είναι μόνο μέχρι να δεις τα ραδίκια ανάποδα...Μετά ποιος σε πιάνει ρε μπαγάσα...(δεν τα λέω εγώ,ο μεγάλος τα λέει).....................
Συνεχίζεται...

Και έτσι πάει...

Thursday, December 11, 2008

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πόσο ακόμη είμαστε ικανοί να χαιρόμαστε το αγαθό της δημοκρατίας στη χώρα μας; Αν γυρίσουμε πίσω και δούμε το παρελθόν μας ως χώρα από το 1828 και μετά, μάλλον όχι για πολύ ακόμα. Έχουμε ήδη σπάσει το ρεκόρ μας ως ''Προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία'' και σιγά,σιγά έχουμε αρχίσει να τη βαριόμαστε! Είμαστε έτοιμοι για νέες μεγάλες περιπέτειες!!
Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το χάος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες στη πατρίδα μας. Καταλαβαίνω βέβαια ότι εκτός από τη δολοφονία του μικρού παιδιού που ήταν η αφορμή να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής ήταν και μια ευκαιρία να πούμε στον ''Απίθανο'' αυτόν Πρωθυπουργό και στην απαράδεκτη κυβέρνησή του ότι έχουμε φτάσει στα όρια μας.
Δεν υπάρχουν δουλειές,δεν υπάρχει αξιοκρατία,δεν υπάρχει μέλλον ειδικά για τα νέα παιδιά,δεν λειτουργεί τίποτε μα τίποτε.Όμως είναι αυτός ο ''σωστός'' τρόπος που θα μας δώσει τη λύση; Να καίω και να καταστρέφω το μαγαζί ή το αμάξι του γείτονά μου ο οποίος βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με μένα είναι λύση;
Να βάζω φωτιές σε δρόμους και κτίρια με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καούν ζωντανοί, αθώοι συνάνθρωποι μου, που είναι στην ίδια κατάσταση με μένα,είναι λύση; Να σπάζω και να ρημάζω τόσες μέρες συνέχεια είναι λύση;
Αυτά δεν τα κάναμε ούτε στη χούντα των συνταγματαρχών ρε γαμώτο. Ας ηρεμήσουμε λιγάκι λοιπόν.Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα της κοινωνίας μας και με ειρηνικό τρόπο μάλιστα που τις περισσότερες φορές έχουν και καλύτερα αποτελέσματα.Η καλύτερη λύση όμως κατά τη γνώμη μου, που θα δώσει τέλος μια για πάντα στα μεγαλύτερα προβλήματα μας είναι οι εκλογές.
Όταν λοιπόν γίνουν εκλογές (και έχουμε δημοκρατία ακόμη γιατί στις μέρες μας πλέον τίποτε δεν είναι σίγουρο),ας σκεφτούμε λίγο παραπάνω ποιον θα ψηφίσουμε.Φτάνει πια με τους άχρηστους μπεμπε-αναθρεμμένους,αδούλεφτους κληρονόμους της εξουσίας που καμία επαφή δεν έχουν και δεν είχαν με την κοινωνία μας.Φτάνει με τις γονικές παροχές των βουλευτικών εδράνων από πάππου προς πάππου. Είναι καιρός να δώσουμε ευκαιρίες σε άλλους συμπολίτες μας και ας μην έχουν όνομα βαρύ σαν ιστορία...μπορεί όμως να γράψουν ιστορία!!


Και έτσι πάει...

Saturday, December 6, 2008

BROOKLYN PUBLIC LIBRARY


Εδώ και περίπου 2 μήνες ζω την παγκοσμιοποίηση κυριολεκτικά.Δυο φορές την εβδομάδα έχω μάθημα αγγλικών σε μια δημοτική βιβλιοθήκη στο Brooklyn με καθηγήτρια μια Αμερικανίδα φιλόλογο με ινδιάνικη καταγωγή και με καμιά 25νταριά ''συμμαθητές''που συνολικά πιάνουνε 4ηπείρους.
Πακιστάν,Κίνα,Λίβανος,Αίγυπτος,Αρμενία,Ρωσία,Ελλάδα,Αλβανία,Ιταλία,Ισπανία,
Μεξικό,Εκουαδόρ,Περού είναι οι χώρες καταγωγής τους και σίγουρα ξεχνάω και κανά δυο.Είναι προνόμιο και αισθάνομαι πολύ τυχερός που μου έχει δοθεί η δυνατότητα να ανταλλάσσω σκέψεις και απόψεις με ανθρώπους που ο καθένας έχει μεγαλώσει και έχει γαλουχηθεί τόσο διαφορετικά από τον άλλο.Είναι ωραίο πράγμα να μαθαίνεις τις συνήθειες τους,και τα πιστεύω τους, από πρώτο χέρι, να δοκιμάζεις την κουζίνα τους,να γιορτάζεις τις γιορτές τους και τόσα άλλα όμορφα και διαφορετικά!!!Που να το φανταζόμουν εκείνο το κρύο πρωινό του Οκτώβρη όταν απρόθυμα και κακόκεφα ξεκινούσα για να γραφτώ...

Thanks people

Και έτσι πάει...