Monday, June 2, 2008

ΘΕΣ ΝΑ ΛΟΥΣΤΕΙΣ; ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ!!!

Είμαι σπίτι αραχτός και βλέπω ειδήσεις. Και ακούω τον άνθρωπο γλάστρα ή αλλιώς τηλεπαρουσιαστή δελτίου ειδήσεων να μου τα χώνει με ύφος αυστηρό:Είσαι ασύδοτος ρε, Έλληνα με το νερό που σπαταλάς έτσι αλόγιστα! Είσαι ο πρώτος στην σπατάλη σ' όλη την Ευρώπη. Σπαταλάς κατά μέσο όρο 2400 κυβικά μέτρα νερού,είναι ντροπή αυτό που κάνεις βάζεις σε κίνδυνο την πατρίδα ρε, σε λίγο δεν θα έχουμε νεράκι να πιούμε!!

Και δεν σταματάει το θέμα εδώ,συνεχίζει προτείνοντας και τρόπους εξοικονόμησης νερού! Όταν πλένεις τα δόντια σου μην αφήνεις το νερό να τρέχει συνέχεια, μην πλένεις το μπαλκόνι σου, μην πλένεις το αυτοκίνητο σου. Πιθανόν σε κανά δυο χρονάκια από τώρα θα ακούσουμε και χειρότερα, όπως μην λούζεσαι κάθε μέρα, 2 φορές την εβδομάδα και πολύ σου είναι, μην τραβάς το καζανάκι με το πρώτο ''τσιρ-λι-πι-πι'' άσε να μαζευτούν μπόλικα, και άλλες τέτοιες έξυπνες ιδέες για να κάνουμε οικονομία.
Ρε σεις πάτε καλά; Θα μας τρελάνετε τελείως; Για πόσο μαλάκες μας περνάτε τελικά; Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα στην Ε.Ε. με πιο άχρηστους και ανεγκέφαλους, κρατικούς λειτουργούς. Και για να εξηγούμε εννοώ τα υψηλόμισθα διοικητικά στελέχη και όχι τους εργάτες. Αντί λοιπόν να μας τσαμπουνάτε έναν γενικό μέσο όρο (του στυλ πόσα εκατομμύρια κυβικά έχουμε ξοδέψει διά 8 εκατομμύρια πελάτες)ας μας τα πείτε καλύτερα αναλυτικά. Πείτε μας πρώτα πόσα κυβικά μέτρα νερού ξοδεύουν οι βίλες των πλουσίων με τις πισινάρες και τα εκατοντάδες στρέμματα γκαζόν τα οποία θέλουν πότισμα 2 φορές τη μέρα παρακαλώ για να μένει πράσινο το ντεκόρ και να ηρεμεί τον ιδιοκτήτη του(και καλά κάνει),πόσα κυβικά μέτρα νερό ξοδεύουν τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, (εκεί και αν δεν έχει πισίνες, γήπεδα του γκολφ) πόσα κυβικά μέτρα νερό ξοδεύονται από τους δήμους(δημοτικά πάρκα,συντριβάνια κ.α.) ,και πόσα από τις βιομηχανίες. Τέλος πείτε και σε μας πόσο νεράκι ξοδεύουμε, (αφού κάνετε πρώτα την αφαίρεση) μέσα στα κλουβιά μας στις οικοδομές.


Σίγουρα θα βγάλετε ένα πολύ διαφορετικό νούμερο προς τα κάτω βέβαια. Γι' αυτό να στρώσετε το κώλο σας κάτω να δουλέψετε, να κοιτάξετε να επισκευάσετε το δίκτυο σας που όταν τρυπάει σωλήνα κεντρική χύνονται στο δρόμο για μέρες χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού, να στήσετε μονάδες αφαλάτωσης κατά μήκος της ακτογραμμής που θα σας λύσουν μονομιάς τα περισσότερα προβλήματα, όπως θα λύσουν πολλά προβλήματα και καινούργιοι αποταμιευτήρες νερού(από πηγές ή από βροχή). Έτσι μόνο θα αποκτήσουμε επάρκεια σε νερό. ΜΕ ΈΡΓΑ. Γιατί όπως και να το δούμε το θέμα κάνοντας οικονομία στο νερό, και περιμένοντας μόνο από τους βροχερούς χειμώνες, δεν λύνουμε το πρόβλημα απλά ως γνήσιοι Έλληνες το συντηρούμε. Και για να μη με πάρετε για κανέναν περίεργο παντογνώστη οι λύσεις για το πρόβλημα λειψυδρίας που έγραψα είναι προτάσεις ειδικών επιστημόνων που έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί στον τύπο δεν είναι δικές μου.

Γι' αυτό καλύτερα αν δεν μπορείτε να κάνετε έργα να πάτε στα σπίτια σας, να αναλάβουν και αυτή την υπηρεσία τίποτε Γερμανοί, τίποτε Γάλλοι οι οποίοι σίγουρα δεν θα μας παρακαλάνε να κάνουμε οικονομία αλλά μάλλον το αντίθετο, αφού για κάθε επιχείρηση το κέρδος της, είναι να πουλάει όσο περισσότερο από το προϊόν που παράγει, και όχι να μυξοκλαίει ότι δεν προλαβαίνει να καλύψει τη ζήτηση, ή ότι τελειώνουν τα αποθέματα, και άλλες τέτοιες ανόητες δικαιολογίες. Τέλος θα ήθελα να πω ότι ακόμα, και δίκιο να έχουν(που δεν έχουν) ότι καταναλώνουμε πολύ νερό και ότι ήμαστε οι πρώτοι σε κατανάλωση στην Ευρώπη κατά μέσο όρο πάντα, έτσι θα έπρεπε να είναι, αφού ζούμε στην πιο ζεστή και στη πιο άνυδρη χώρα της Ευρώπης. Ποιας χώρας οι κάτοικοι δηλαδή μπορεί να έχουν περισσότερο ανάγκη για κατανάλωση νερού κατά τους δύσκολους μήνες του καλοκαιριού οι Νορβηγοί; Με 10 μήνες χειμώνα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Τα λέμε...

2 comments:

Anonymous said...

ΘΑ "ΣΕ" ΠΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕ...ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(1919-1939)ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΓΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟ 1.000.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΥΔΡΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΡΙΑΝΕΙΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΑΚΟΜΗ.ΕΤΣΙ ΤΟ 1925 Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΛΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ POWER ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ.ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ"...
see you Master...

Διδάσκαλος said...

Δημήτρη σε λέω έχω μείνει άφωνος!Μέτα την ιστορική αναδρομή που διάβασα και ομολογώ δεν γνώριζα κι όλας, βλέπω την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Και αυτή τη φορά δεν υπάρχουν δικαιολογίες .