Thursday, June 12, 2008

ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΙ ΘΕΟΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ

Ο ελληνισμός και ο χριστιανισμός πάνε πακέτο! Έτσι τουλάχιστον έμαθα στο σχολείο. Εκεί έμαθα πόσο ωραία, γρήγορα, και ειρηνικά, ασπάστηκαν οι Έλληνες τον χριστιανισμό, πόσο πρόθυμα κατέστρεψαν τους παγανιστικούς τους ναούς, και πως, στα ίδια θεμέλια έκτισαν τους χριστιανικούς ναούς της αγάπης!
Έμαθα, για την τεράστια προσφορά της εκκλησίας στη Βυζαντινή αυτοκρατορία, άσχετα αν διάφοροι παρατρεχάμενοι συκοφάντες της επέρριψαν όλες της ευθύνες για το σχίσμα, και κατά συνέπεια την απομόνωση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας από την δύση και όχι μόνο.
Έμαθα, και για τον σπουδαίο ρόλο της στην εποχή της τουρκοκρατίας και τις υπηρεσίες που προσέφερε αγόγγυστα στον ελληνισμό. Μέχρι και το λάβαρο της επανάστασης παπάς το σήκωσε!!
Τώρα όσο για αυτά που ακούγονται ότι η εκκλησία έκανε όλη της την περιουσία εκείνη την εποχή και ότι απολάμβανε προνομιακή μεταχείριση από τον Σουλτάνο με αντάλλαγμα να μένει αμόρφωτος ο Ελληνικός λαός, και να αφορίζεται κάθε Έλληνας επιστήμονας, ή επαναστάτης, αυτά είναι γελοιότητες των γνωστών συκοφαντών. Έμαθα και άλλα πολλά στο σχολείο για την εκκλησία μας.
Όλα καλά γι' αυτήν. Τίποτε το μεμπτό. Ελπίζω μόνο, οι επόμενες γενιές να τύχουν μιας αντικειμενικότερης ενημέρωσης στον εκπαιδευτικό τομέα, σε ότι έχει να κάνει με την Ελληνική ιστορία και την εκκλησία ή τον χριστιανισμό αν προτιμάτε και να μη μεγαλώσουν και αυτές μέσα στο μύθο που μεγάλωσε η δική μου η γενιά, ελληνισμός=χριστιανισμός.

Τα λέμε...

No comments: